Boek geschreven door Dr Brenda De Petter Fysische Arts & Adviesarts van VLPF

ReumaNet – In gesprek met… – Dr. Brenda De Petter over ‘Pijn!’, haar nieuwe boek over fibromyalgie. Wat is fibromyalgie? Hoe kijken wij en artsen naar deze aandoening?

Luister hier naar de podcast

Voor velen blijven fibromyalgie en chronische pijn een raadsel, een complex geheel van symptomen dat zowel patiënten als hun omgeving moeilijk kunnen vatten.

In deze verhelderende verkenning biedt Dr. De Petter diepgaande inzichten en praktische strategieën om fibromyalgie en chronische pijn effectief te begrijpen en te behandelen. Fibromyalgie en chronische pijn worden vaak miskend, zowel door degenen die er direct mee te maken hebben als door de medische wereld zelf.

Patiënten horen nog te vaak ‘het zit tussen je oren’. Wel, dat klopt: het zit in je brein. Het is tijd om de pijnlijke waarheid bloot te leggen en de weg naar begrip en verlichting te banen. Vanuit de kern van het probleem – een complete ontregeling van het pijnsysteem – verkennen we de complexiteit van chronische pijn en fibromyalgie in het bijzonder, die zich manifesteren onder de vorm van wijdverspreide pijnsignalen.

Van de diagnose tot de behandeling, van de wetenschappelijke feiten tot de dagelijkse realiteit van leven met deze aandoening. Leer hoe je de symptomen kan herkennen, hoe je ermee kan omgaan en vooral, hoe je de pijn kan verlichten. Door te breken met misvattingen en onbegrip, openen we de deuren naar aanvaarding voor degenen die ermee leven.

HET BOEK IS TE VERKRIJGEN VANAF 1 JULI 2024 BIJ DE BOEKHANDEL (niet via VLFP)

Boekhandels vindt je ook via Trooper 😉 zo help je VLFP ook zonder dat je het iets extra kost! https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/fibromyalgie/

Scroll naar boven