Enquêtes & Studies

Medewerking studie Universiteit Gent

De Universiteit Gent – onder leiding van prof. dr. Delphine De Smedt, prof. dr. Els Clays en prof. dr. huisarts Peter Pype – voert momenteel onderzoek uit naar de levenskwaliteit bij personen met een chronische aandoening. Het doel van deze studie is om hier beter inzicht in te verkrijgen met het oog op het verbeteren van de levenskwaliteit bij chronisch zieken. De UGent is op zoek naar vrijwilligers (≥18 jaar) die bereid zijn om éénmalig een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten en omvat algemene vragen en gezondheidsvragen. Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Indien u aan deze studie wil meewerken, dan kan u uw contactgegevens (naam en adres) bezorgen aan onderzoeker Lisa Van Wilder (Lisa.VanWilder@UGent.be, 09/332.83.69). De onderzoeker zal u via de post een vragenlijst bezorgen. Daarna kan u de vragenlijst kosteloos terugsturen via een voorgefrankeerde enveloppe. U kan steeds bij Lisa Van Wilder terecht voor meer informatie.

Dank voor u hulp!

Medewerking onderzoek VUB Brussel

Wij, onderzoekers van Mental Health and Wellbeing research group van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), verrichten momenteel een studie naar mentaal welzijn en seksualiteit bij mensen met fibromyalgie en nodigen u uit hieraan deel te nemen indien u zelf lijdt aan deze aandoening. Dat kan via deze link: https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6EDdqmpWLYOhRP0

De vragenlijst invullen duurt tussen de 15 en 20 minuten, is goedgekeurd door de Commissie Medische ethiek van het UZ Brussel/VUB en is volledig anoniem. 

De resultaten van deze studie zullen dienen voor publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften, maar ook voor persberichten. Dergelijk onderzoek kan ervoor zorgen dat de sociale en relationele problemen die geassocieerd kunnen worden met fibromyalgie meer onder de aandacht komen. De resultaten zullen nadien ook verspreid worden via de Vlaamse Liga voor Fibromyalgie. 

Indien u vragen heeft, kan u die sturen naar fibromyalgie.ment@vub.be

Scroll naar boven