Boekentips

Altijd moe & chronische pijn?

Genees jezelf van CVS, burn-out, migraine en andere uitputtingsziekten

Omschrijving

Als adviserend geneesheer bij een onafhankelijk ziekenfonds ziet dr. Kris Van Kerckhoven wekelijks tientallen mensen met ‘onverklaarbare’ klachten. Ze voelen zich uitgeput, dolgedraaid, slapen slecht, hebben schouder-, nek- of rugpijn, verterings-, concentratie- of geheugenproblemen. Sommigen hebben de diagnose CVS, burn-out of fibromyalgie gekregen en hebben al een heel parcours van scans, echo’s, bloedonderzoek enzovoort doorlopen.
Resultaat: nul.

Door jarenlange observaties kwam Kris Van Kerckhoven tot een eenvoudige conclusie, samengevat: ‘Je lichaam spreekt tot jou in klachten. Als je erin slaagt de onderliggende boodschap te lezen en er vervolgens ook naar te handelen is er geen reden waarom je lichaam niet van taal zou veranderen.’ Met andere woorden: jezelf genezen van deze ‘chronische ziekten’ is mogelijk.

Dit boek is een boeiende wetenschappelijke – maar voor een groot publiek heel begrijpelijke! – zoektocht naar de wortels van allerlei uitputtingsziekten: van een chronisch overprikkelde hpa-as (hypothalamus-hypofyse-bijnier-as), met ziekten en depressie als gevolg, tot de oplossing in de vorm van emotional pacing: je leert de jarenlang onderdrukte intuïtieve signalen van je lichaam opnieuw herkennen, en de wortels van het probleem aanpakken.

De vernieuwende benadering van dr. Kris VAN KERCKHOVEN werd voor een breed publiek in heldere taal gegoten door auteur en journalist Hans WILLEMSE.

Betrokkenen

Auteur(s): Kris Van Kerckhoven, Hans Willemse
Uitgeverij: Manteau

Inhoud

Aantal bladzijden: 126
Productcode (EAN): 9789022335574
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 1/11/2018

Prijs: 19,99 €

Fibromyalgie anders bekeken

Een multidisciplinaire aanpak van chronische pijn

Omschrijving

Fibromyalgie is een stressgerelateerde aandoening die gekenmerkt wordt door een reeks verschillende klachten, waarvan chronische pijn de belangrijkste is.

Dr. Herlinde Jacobs is revalidatiearts en begeleidde vele honderden mensen met fibromyalgie. In 2011 startte ze een succesvol oefenprogramma op, met oog voor zowel de fysieke als de mentale aspecten van fibromyalgie. Onderzoek toonde aan dat deze aanpak op zowel korte als lange termijn tot goede resultaten leidt.

Met dit boek wil ze haar inzichten delen met mensen met fibromyalgie en hun omgeving. Ze legt niet alleen op een toegankelijke manier uit wat fibromyalgie is en wat de mogelijke oorzaken ervan zijn, ze toont ook hoe je zelf aan het stuur van je genezingsproces kunt staan en ondanks de chronische pijn een kwaliteitsvol leven kunt leiden.

Dankzij de vele praktische handvaten en herkenbare getuigenissen is dit boek voor mensen met fibromyalgie een inspirerende gids om op een andere manier met hun ziekte om te gaan.

Betrokkenen

Auteur(s): Bart Morlion
Uitgeverij: Lannoo

Inhoud

Aantal bladzijden: 172
Productcode (EAN): 9789401460927
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 7/05/2019

Prijs: 21,99 €

Pijn

Beter leren leven met pijn

Omschrijving

Iedereen krijgt in het leven vroeg of laat te maken met pijn. Soms eerst acuut daarna chronisch. komt er op neer dat de pijn niet meer weg gaat. Wereldwijd kampt 1 op de 5 mensen met chronische pijn. In België is dat zelfs bijna 1 op de 4. Het is een dagelijkse strijd, maar met een gemeenschappelijk front. Kortom niemand staat er alleen voor.

Topdokter Bart Morlion heeft zijn levenswerk gemaakt van de bestrijding van chronische pijn. De professor is een wereldexpert die expertise koppelt aan empathie, kritische zin aan een constructieve visie. Hij verbloemt nooit en spreekt niet in raadsels.

Zo ook niet in dit boek. Hij haalt kennis uit oost en west en combineert studies met eigen ervaring. Hij gaat voorbij prikken en pillen maar neemt het gezondheidsbeleid op de korrel en pleit voor meer aandacht voor pijnbestrijding.

Het is bovenal een hoopgevend verhaal. Over het leren omgaan met pijn. Van verantwoordelijkheid nemen en bewuster in de wereld staan. Van een verhoogde levenskwaliteit en algemene welzijnsbevordering.
Kortom iedereen wordt hier beter van.

Betrokkenen

Auteur(s): Bart Morlion
Uitgeverij: Lannoo

Inhoud

Aantal bladzijden: 256
Productcode (EAN): 9789401458160
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 9/06/2020

Prijs: 22,99 €

Scroll naar boven