Beste lotgenootjes,
 
Ik ben Martje. Ik ben net als jullie opgezadeld met Mister F, maar ik heb al een lange weg afgelegd.   Ik wil er wel onmiddellijk bij vertellen dat ik al vier jaar niet meer werk en dat ik weet dat ik daardoor een comfortabeler leven kan leiden dan degene onder jullie die met helse pijnen toch noodgedwongen aan het werk moeten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin  gevochten heb tegen Mister F, de onoverwinnelijke. Ik ben altijd een harde werker geweest en voelde me toen als een echte sprinkhaan. Dat ik vol energie zat, hoef ik niet te vertellen, want dat is bij ieder van jullie vroeger ook zo geweest. Ik kon het niet hebben dat ik ineens een logge schildpad was geworden en heb me daar hevig tegen verzet. Tot ik voelde dat hoe meer energie ik stak in het gevecht met Mister F, hoe zwaarder mijn schild werd. Op een dag heb ik het gevecht dan ook gestaakt en heb me er bij neergelegd dat ik een schildpad geworden was. Ik heb maar meteen mijn schild in het rose geverfd, want als ik dan toch een schildpad was, wilde ik wel een bijzondere schildpad zijn. En ik beken, de pijn is er nog, maar er is ook terug vreugde.
Ik heb ondertussen massa's andere schildpadden leren kennen en ik voel me goed in de groep. Hier hoef ik niet meer te zijn zoals vroeger. Hier vindt niemand het erg dat ik niet meer meedoe aan de “Ten Miles”. Ik heb nu andere hobby’s die mij meer passen. Ik zit niet langer te jammeren en te kniezen in mijn hoekje om wat ik niet meer kan. Mijn levensmotto is nu “Er is nog leven na fibro”.
 
En in dat leven wil ik jullie laten binnenkijken. Ik zal met veel plezier een hoekje in het lotgenotenboekje vullen met de dolle avonturen van een rose schildpad.
 
 
Martje