Parma.be, de koepelvereniging van de innovatieve farmaceutische sector, heeft zopas de bijsluiters van al haar leden op een gloednieuw internetplatform samengebracht (www.e-bijsluiter.be). Dit platform is vanaf vandaag voor iedereen toegankelijk.


Voor het eerst kent de bijsluitersite van pharma.be naast het klassieke gebruik op computer ook een volwaardige mobiele toepassing. Patiƫnten die hun bijsluiter niet bij zich hebben of gezondheidsbeoefenaars kunnen voortaan via alle smartphones en tablets de nodige inlichtingen vinden voor een correct en veilig gebruik van het geneesmiddel, waar ze zich ook bevinden. Niet alleen de publieksbijsluiters van geneesmiddelen voor menselijk gebruik, maar ook die van geneesmiddelen voor dieren zijn voorhanden. Ieder document kan desgewenst worden afgedrukt.

Niet alleen de publieksbijsluiter maar ook de wetenschappelijke bijsluiter wordt aangeboden op hetzelfde platform, dat voor iedereen vrij toegankelijk is. Daarnaast krijgen ziekenhuizen, als ze dat willen, een gebundelde toegang tot alle geneesmiddelen van hun formularium via een op maat gemaakte webservice. De wetenschappelijke bijsluiters kunnen per rubriek worden geraadpleegd voor een optimaal gebruiksgemak.

Het internetplatform dat pharma.be rond bijsluiters aanbiedt, biedt steeds de up-to-date bijsluiter. Nieuwe bijsluiters of wijzigingen van bestaande bijsluiters worden gewoonlijk binnen 24 tot 48 uur online gebracht.

Het platform is gericht op de toekomst, wat betekent dat gemakkelijk toepassingen kunnen worden toegevoegd. Voorbeelden daarvan zijn de zogenaamde 'beeldsluiters' , dit zijn bijsluiters die met beeld en klank worden verduidelijkt.

De nieuwe grafische voorstelling staat symbool voor de gebruiksvriendelijkheid: www.e-bijsluiter.be


Bron: http://pharma.be/newsitem.aspx?nid=3644