Voor vele mensen is werken de normaalste zaak ter wereld. Het geeft hen een inkomen en een nuttig gevoel. Ze komen buiten en ontmoeten nieuwe mensen. Een job brengt structuur in hun dag en hun leven.
 


Maar word of ben je chronisch ziek, dan is werken helemaal niet vanzelfsprekend. Misschien mag je zelfs niet (meer) werken. En als dat toch kan, is het niet altijd voltijds. Een terugkeer naar je oude job ligt meestal niet voor de hand. De functie moet aangepast zijn aan je beperkingen en van je werkgever wordt heel wat soepelheid gevraagd. Loont het de moeite om een nieuwe job te zoeken? Zal iemand je nog willen aanwerven?

Zeker en vast. Ook voor jou is er ongetwijfeld een geschikte plaats op de arbeidsmarkt. Maar hoe pak je het aan om die te vinden? Wie helpt je om uit te maken welke job bij je past? Ben je verplicht je ziekte te vermelden? Schrijf je er iets over in je sollicitatiebrief? Hoe reageer je op vervelende vragen tijdens het sollicitatiegesprek?

Een goed voorbereide sollicitant is er twee waard; voor wie een chronische ziekte heeft, geldt dat dubbel. Deze brochure - http://vlaamspatientenplatform.be/uploads/documents/tekst_solliciteren_1.pdf - helpt je alvast een heel eind op weg. Ze doet je nadenken over wat je wil en wat je kan. Je vindt er tips in voor elke fase van een sollicitatieprocedure. Ze verschaft je ook een hoop informatie waarmee je heel wat sterker staat in de zoektocht naar een job.